Visegrádi országok tudományos akadémiáinak 2013. évi ifjúsági díja

A Magyar Tudományos Akadémia elnöke
pályázatot hirdet a

Visegrádi országok tudományos akadémiáinak 2013. évi ifjúsági díjára

A visegrádi országok tudományos akadémiái évente egy-egy tudományterületen Ifjúsági Díjjal jutalmaznak 35 évesnél fiatalabb kutatókat a tudományos életben elért eredményeik, teljesítményük elismerésére. A nemzeti akadémiák javaslata alapján országonként egy-egy kutató részesül díjazásban.

A 2013. évi díj tudományterülete: agrártudomány

A díjra akadémiai alkalmazásban lévő (kutatóintézeti vagy támogatott kutatócsoportbeli), Magyarországon dolgozó fiatal kutató pályázhat. Pályázni az ITT letölthető angol nyelvű jelentkezési lap kitöltésével lehet, amelyhez kérjük csatolni a munkahelyi vezető ajánlását, valamint rövid önéletrajzot, publikációs listát, illetve más, a pályázó által az elbíráláshoz hasznosnak ítélt egyéb szabad formátumú anyagot.
Az angol nyelvű pályázatot postai és elektronikus úton kérjük benyújtani.

A pályázatok beadási határideje: 2013. szeptember 23.

A pályázatokat kérjük a következő címre küldjék:
MTA Nemzetközi Kapcsolatok Titkársága
1051 Budapest, Nádor u. 7.
e-mail:
v4ifjusagidij2013@titkarsag.mta.hu
Telefonos felvilágosítás: (06 1) 411 6185
A borítékra kérjük ráírni: „V4 Ifjúsági Kutatói Díj 2013”

A díjat a visegrádi országok akadémiái 2013. évi őszi, varsói ülésén adják át, ahol a díjazottak rövid előadást tartanak. (Az ülés várható időpontja: 2013. október 21-22.) A díjazott számára az Akadémia biztosítja az átadáson való részvétel költségeit.

A nyertes pályázó díja egy általa választott – a díjátadás után szervezési okokból nem korábban, mint 8 héttel kezdődő – szakmai rendezvényen, konferencián való részvétel támogatása (részvételi és utazási, szállás költségek), 1000 euró értékhatárig.

A bírálati eredményről a Magyar Tudományos Akadémia Titkársága értesíti a pályázókat.

Budapest, 2013. augusztus 14.

Pálinkás József